thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 20min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Kuleczki

  • 30 gramów czerwonej pasty curry
  • 1 łyżek sosu rybnego
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżki mąki
  • 20 gramów sosu ostrygowego
  • 1 chili, (Opcjonalnie)
  • 2 pęczków Kolenadry
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 gramów Zmielonego miesa z kurczaka
  • 80 gramów mleczka kokosowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Kuleczki
  1. 1. Wrzuc chili, czosnek i koleandre do miski TM - zetnij 3 sek pr 7

    3. Wrzuc reszte skladnikow -Twlacz Turbo 3 razy.

    4. Odstaw do lodowki na 1 godz lub do zamrazalki na 20-30 min 

    5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni 

    6. Wyciagnij mase z lodowki, zacznij robic kuleczki wielkosci orzecha wloskiego (zamoczenie rak w wodzie pomaga -mieso nie bedzie sie przyklejac do skory) 

    7. Wloz do piekarnika na 15-20min 

    8. Wbij wykalaczke w kazda kulke, Podaj z sosem slodko kwasnym. 

     

    Te kuleczki robie kiedy mam gosci - bo wiem ze wszystkim bedzie smakowac. 

     

Porady

Ten przepis zostal zaadoptowany z Australijskiej strony TM. 

//www.recipecommunity.com.au/starters-recipes/thai-chicken-balls/128641

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tajskie kuleczki z kurczaka

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: