3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tajskie kuleczki z kurczaka


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Kuleczki

  • 30 gramów czerwonej pasty curry
  • 1 łyżek sosu rybnego
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżki mąki
  • 20 gramów sosu ostrygowego
  • 1 chili, (Opcjonalnie)
  • 2 pęczków Kolenadry
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 gramów Zmielonego miesa z kurczaka
  • 80 gramów mleczka kokosowego
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Kuleczki
  1. 1. Wrzuc chili, czosnek i koleandre do miski TM - zetnij 3 sek pr 7

    3. Wrzuc reszte skladnikow -Twlacz Turbo 3 razy.

    4. Odstaw do lodowki na 1 godz lub do zamrazalki na 20-30 min 

    5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni 

    6. Wyciagnij mase z lodowki, zacznij robic kuleczki wielkosci orzecha wloskiego (zamoczenie rak w wodzie pomaga -mieso nie bedzie sie przyklejac do skory) 

    7. Wloz do piekarnika na 15-20min 

    8. Wbij wykalaczke w kazda kulke, Podaj z sosem slodko kwasnym. 

     

    Te kuleczki robie kiedy mam gosci - bo wiem ze wszystkim bedzie smakowac. 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ten przepis zostal zaadoptowany z Australijskiej strony TM. 

//www.recipecommunity.com.au/starters-recipes/thai-chicken-balls/128641


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy