Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Kuleczki
- 30 gramów czerwonej pasty curry
- 1 łyżek sosu rybnego
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżki mąki
- 20 gramów sosu ostrygowego
- 1 chili, (Opcjonalnie)
- 2 pęczków Kolenadry
- 2 ząbki czosnku
- 500 gramów Zmielonego miesa z kurczaka
- 80 gramów mleczka kokosowego
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Wrzuc chili, czosnek i koleandre do miski TM - zetnij 3 sek pr 7
3. Wrzuc reszte skladnikow -Twlacz Turbo 3 razy.
4. Odstaw do lodowki na 1 godz lub do zamrazalki na 20-30 min
5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni
6. Wyciagnij mase z lodowki, zacznij robic kuleczki wielkosci orzecha wloskiego (zamoczenie rak w wodzie pomaga -mieso nie bedzie sie przyklejac do skory)
7. Wloz do piekarnika na 15-20min
8. Wbij wykalaczke w kazda kulke, Podaj z sosem slodko kwasnym.
Te kuleczki robie kiedy mam gosci - bo wiem ze wszystkim bedzie smakowac.
Kuleczki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ten przepis zostal zaadoptowany z Australijskiej strony TM.
//www.recipecommunity.com.au/starters-recipes/thai-chicken-balls/128641
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKuleczki , przepyszne godne polecenia
Kuleczki , przepyszne godne polecenia