3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos Winegret


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1 szczypty pieprzu
  • 0,25 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • 1,5 łyżeczki musztardy
  • 20 gramów soku z cyryny
  • 35 gramów oliwy z oliwek
  • 1 ząbki czosnku
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
    Sos
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ząbek czosnku, rozdrobnić       3s/obr.8. Kopystką zgarnąć czosnek ze ścianek na dno             naczynia miksującego. 

  2. Dodać resztę składników, wymieszać 12s/obr. 3.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

W zależności od tego, jakich składników użyjemy, smak może być różny.

Można dodać mniej lub więcej soku z cytryny lub cukru, w zależności od upodobań.

Sok z cytryny można zastąpić octem balsamicznym.

Można przygotować większą ilość sosu i przechowywać go w lodówce.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz