Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 1 szczypty pieprzu
- 0,25 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki miodu
- 1,5 łyżeczki musztardy
- 20 gramów soku z cyryny
- 35 gramów oliwy z oliwek
- 1 ząbki czosnku
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć ząbek czosnku, rozdrobnić 3s/obr.8. Kopystką zgarnąć czosnek ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać resztę składników, wymieszać 12s/obr. 3.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
W zależności od tego, jakich składników użyjemy, smak może być różny.
Można dodać mniej lub więcej soku z cytryny lub cukru, w zależności od upodobań.
Sok z cytryny można zastąpić octem balsamicznym.
Można przygotować większą ilość sosu i przechowywać go w lodówce.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzptchota!
ptchota!
Bardzo dobrze smakuje do sałatki
Bardzo dobrze smakuje do sałatki
Bardzo dobry, polecam
Bardzo dobry, polecam
Właśnie się zabieram do zrobienia tego sosu,...
Właśnie się zabieram do zrobienia tego sosu, bedzie do sałatki -
napisze później czy jest dobry .... -
Bardzo smaczny
Bardzo smaczny
a jak długo może stać w lodówce?
a jak długo może stać w lodówce?
bardzo dobry
bardzo dobry
super:)
super
Bardzo smaczny! Potwierdziły
Bardzo smaczny!
Potwierdziły to również moje lejdis
Dodatkowym atutem jest możliwość przechowywania go w lodówce. Robię z 4-5 podanych porcji. Dziękuję za przepis, pozdrawiam 
bardzo dobre!
bardzo dobre!
Super
Super
aNa pewno sprobuje
aNa pewno sprobuje
trzeba spróbować
trzeba spróbować