3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos serowo-czosnkowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

sos

  • 40 g masła
  • 50 g mąki
  • 500 g mleka
  • 1 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 1 ząbka czosnku
  • 30 g sera Grana padano, tartego
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    sos
    1. Do naczynia miksującego Closed lid włożyć masło, roztopić 3 min/100°C/obr. 1.
    1. Dodać mąkę, lekko podsmażyć 3 min/100°C/obr. 1.
    1. Dodać sół, pieprz, rozgnieciony czosnek, gotować 6 min/90°C/obr. 4.  
    1. Dodać starty ser Grana padano, wymieszać  15 min/obr. 4.
10
11

Porady

Podawać z ryżem, lub z warzywami gotowanymi na parze. Smacznego!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziękuję:) Zrobiłam dzisiaj

    Zgłoszony przez marz na grudnia 19, 2015 at 23:51.

    Dziękujętmrc_emoticons.) Zrobiłam dzisiaj jeszcze pierniczki wg swojego przepisu, ale już dziś nie mam siły go wstawić tmrc_emoticons.) Przepis o tyle fajny, że pierniczki są od razu mięciutkie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marzenko gratuluję pierwszego

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 19, 2015 at 21:41.

    Marzenko gratuluję pierwszego przepisu Love Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze