Tu jesteś:
4
Składniki
1 słoik/słoiki/słoików
- 60 g oleju sezamowego, (albo z orzechów)
- 1 duża pomarańcza
- skórka z jednej pomarańczy
- 30 g cebuli
- 2-3 cm kawałek imbiru
- 30 g musztardy
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 1/2 łyżeczki soli
- sok z 1/2 cytryny
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Do słoika odmierzyć olej i odstawić
2. Do naczynia włożyć wszystkie pozostałe składniki, rozdrobnić 20s/obr.8
3. Ubijać 3min/obr.4, w tym czasie przez pokrywę dodawać olej. Przelać do słoika i przechowywać w lodówce
Sos wychodzi dość gęsty. Może być stosowany do sałatek, mięs i jako dip. Bardzo dobrze smakuje z rybą.
Jeżeli ma być bardziej płynny to zamiast całej pomarańczy dajemy sok (ok. 130ml), oraz można dodać więcej oleju
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzmała pomyłka. W składnikach
mała pomyłka. W składnikach zamiast 1/2 łyżczki musztardy ma być 1/2 łyżeczki curry.
smacznego