3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos pomarańczowo-imbirowy z curry


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

  • 60 g oleju sezamowego, (albo z orzechów)
  • 1 duża pomarańcza
  • skórka z jednej pomarańczy
  • 30 g cebuli
  • 2-3 cm kawałek imbiru
  • 30 g musztardy
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • sok z 1/2 cytryny
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do słoika odmierzyć olej i odstawić

    2. Do naczynia włożyć wszystkie pozostałe składniki, rozdrobnić 20s/obr.8

    3. Ubijać 3min/obr.4, w tym czasie przez pokrywę dodawać olej. Przelać do słoika i przechowywać w lodówce

     

    Sos wychodzi dość gęsty. Może być stosowany do sałatek, mięs i jako dip. Bardzo dobrze smakuje z rybą.

    Jeżeli ma być bardziej płynny to zamiast całej pomarańczy dajemy sok (ok. 130ml), oraz można dodać więcej oleju

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • mała pomyłka. W składnikach

    Zgłoszony przez anabu na listopada 28, 2011 at 14:05.

    mała pomyłka. W składnikach zamiast 1/2 łyżczki musztardy ma być 1/2 łyżeczki curry.

    smacznego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze