3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos pieczeniowy


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka bulionu drobiowego lub jedna kostka rosołowa rozprowadzona w szklance wody
  • 1/4 szklanki śmietany
  • sól do smaku – jeżeli kostka rosołowa jest mało słona
  • 6
    21min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Na filmiku jest przedstawione jak wykonuje sos pieczeniowy

    //www.thermoprzepisy.pl/index.php/2011/09/sos-pieczeniowy/

    Zakładamy motylek i dajemy do naczynia 3 łyżki oleju i 2 łyżki mąki. Nastawiamy 5 minut Varoma obroty 1.


    Następnie dodajemy szklankę rozpuszczonego bulionu nastawiamy 5 minut 100 stopni obroty 2.


    Na sam koniec dajemy śmietanę i mieszamy 5 sekund obroty 4. Gotujemy 5 min 100 stopni obroty 1.







     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Wyśmienity ...

    Zgłoszony przez Rezystancjusz na kwietnia 19, 2020 at 17:35.

    Wyśmienity tmrc_emoticons.)
    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis fajny, ale faktycznie

    Zgłoszony przez rodzyneek na lutego 9, 2015 at 20:23.

    Przepis fajny, ale faktycznie dość słony ten sos wychodzi. Może następnym razem dam pół kostki rosołowej...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hmm, nie wiem czemu tak

    Zgłoszony przez MałgorzataRyba na lutego 3, 2012 at 22:27.

    Hmm, nie wiem czemu tak przesalamy ten sos, czy komus się udało nie przesolić hi, hitmrc_emoticons.)

    www.thermoprzepisy.pl


    www.vitasklep.pl

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sos bardzo dobry ale jakoś

    Zgłoszony przez stupenda na stycznia 3, 2012 at 11:45.

    Sos bardzo dobry ale jakoś też przesoliłam tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sos pyszny i banalny w

    Zgłoszony przez p_topcia na listopada 17, 2011 at 17:11.

    Sos pyszny i banalny w przygotowaniu, ja zrobiłam na sposób warzywny - na kostce warzywnej i dodałam na początek do oleju 1/4 świeżej papryki - zmiksowałam, dopiero potem mąkę i dalej według schematu - wyszło suuuper (troszkę przesoliłam tmrc_emoticons.;) ) szczerze POLECAM!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze