Tu jesteś:
4
Składniki
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżeczka bulionu drobiowego lub jedna kostka rosołowa rozprowadzona w szklance wody
- 1/4 szklanki śmietany
- sól do smaku – jeżeli kostka rosołowa jest mało słona
-
6
21min
Czas całkowity 3minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Na filmiku jest przedstawione jak wykonuje sos pieczeniowy
//www.thermoprzepisy.pl/index.php/2011/09/sos-pieczeniowy/
Zakładamy motylek i dajemy do naczynia 3 łyżki oleju i 2 łyżki mąki. Nastawiamy 5 minut Varoma obroty 1.
Następnie dodajemy szklankę rozpuszczonego bulionu nastawiamy 5 minut 100 stopni obroty 2.
Na sam koniec dajemy śmietanę i mieszamy 5 sekund obroty 4. Gotujemy 5 min 100 stopni obroty 1.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyśmienity ...
Wyśmienity
Pozdrawiam
Przepis fajny, ale faktycznie
Przepis fajny, ale faktycznie dość słony ten sos wychodzi. Może następnym razem dam pół kostki rosołowej...
Hmm, nie wiem czemu tak
Hmm, nie wiem czemu tak przesalamy ten sos, czy komus się udało nie przesolić hi, hi
www.thermoprzepisy.pl
www.vitasklep.pl
Sos bardzo dobry ale jakoś
Sos bardzo dobry ale jakoś też przesoliłam
Sos pyszny i banalny w
Sos pyszny i banalny w przygotowaniu, ja zrobiłam na sposób warzywny - na kostce warzywnej i dodałam na początek do oleju 1/4 świeżej papryki - zmiksowałam, dopiero potem mąkę i dalej według schematu - wyszło suuuper (troszkę przesoliłam ) szczerze POLECAM!!!