Tu jesteś:
4
Składniki
- 300 gramów wody
- 1/2 łyżeczki koncentratu bulionu, lub kostki warzywnej
- 3 łyżki musztardy
- 1 mały jogurt naturalny
- sól, pieprz do smaku
- 1 płaskich łyżek skrobii ziemniaczanej lub kukurydzianej, można zastąpić mączką ryżową
5
Przygotowanie
Wodę umieścić w naczyniu, podgrzać (6 min./100 stopni, na początek obroty 1)
Po 3 minutach wrzucić bulion, musztardę i przyprawy.
Po kolejnej minucie wlać powoli skrobię rozmieszaną w jogurcie (zwiększyć obroty do 3).
Pod koniec gotowania podkręcić jeszcze na obroty 5-6 na około 10 sekund.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Kolejny "bieda-obiad" w moim wydaniu, dobry też w diecie Dukana,
Można podawać z jajkami (jak na zdjęciu), z piersią z kurczaka na Varomie, albo po prostu z ziemniakami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSos rzadki, czuć skrobię, wymaga dużego...
Sos rzadki, czuć skrobię, wymaga dużego doprawienia.
Zbyt rzadki ten sos, ale nawet smaczny
Zbyt rzadki ten sos, ale nawet smaczny
Elu, to prawdziwy komplement,
Elu, to prawdziwy komplement, że robię coś podobnie
pozdrawiam wszystkich fanów sosu musztardowego, fakt że trochę to danie zapomniane.
Robię sos musztardowy w
Robię sos musztardowy w podobny sposób
Prosty, szybki dodatek do obiadu
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Bardzo lubie sos
Bardzo lubie sos musztardowy
Wypròbuje

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
