Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 1 szczypta pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka soku z cytryny
- 50 g białego wina
- 130 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
-
6
4min
Czas całkowity 4minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie skladniki na sos, gotować 5-6 min/70°C/obr. 2. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzNam smakuje.Dodałam odrobinę cukru.Ryba na parze...
Nam smakuje.Dodałam odrobinę cukru.Ryba na parze o ryż z marchewką i groszkiem.Sos tu pasuje i fajnie się komponuje.Nawet męska część nosem nie kręciła.
Trochę mdły i lekko gorzki ale jako baza do sosu...
Trochę mdły i lekko gorzki ale jako baza do sosu holenderskiego ok. Dodałem łyżeczkę octu winnego , wiecej pieprzu ,odrobinę cukru i szczyptę gałki muszkatołowej.
Tak poprawiony sos ze szparagami super!
Wyszedl mi gorzki co zrobiam nie tak
Wyszedl mi gorzki, co zrobiłam nie tak?
bardzo dobry sos polecam
bardzo dobry sos polecam
Ja dodałam 1 duży ząbek czosnku wyciśnięty...
Ja dodałam 1 duży ząbek czosnku wyciśnięty praską, SOS WYŚMIENITY !
Ten sos to mistrzostwo świata. Polecam do ryby na...
Ten sos to mistrzostwo świata. Polecam do ryby na parze
Świetny , z pstrągiem na
Świetny , z pstrągiem na parze poprostu moja rodzina oszalała