Tu jesteś:
4
Składniki
Serek topiony - smażony
- 2 żółtka
- 1 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżki śmietany, gęstej
- 1 łyżeczki soli
- 500 g twarogu, półtłusty/tłusty
- 30 g masła
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 2 zółtka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka śmietany gęstej
- 1 łyżeczka soli
- 500 g twarogu półtłustego lub tłustego
- 30 g masła
"Miksowanie" 6 sek obroty 4
- 12 min 80C obroty 1
- Gotowy srek przelewany do salaterek
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do serka można dodać, pokrojony w piórka por, szynkę w kosteczkę czy paprykę.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz