thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
4min
Czas całkowity
4min
porcja/porcje/porcji
100 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

dodatki

  • 250 g kapusty bialej
  • 3 ogórki konserwowe

Na majonez:

  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/3 MT wody z ogórków konserwowych
  • 1 MT oleju
  • 1 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 jajko całe

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Remulada to sos duński na bazie majonezu i dodatków smakowych. W internecie króluje przepis Anety Kręglickiej z kaparami, ale to zupełnie inna inszość.
  1. Zaczynamy od przygotowania dodatków:

    1. kawałek kapusty świeżej, 4 ogórki konserwowe, małą cebulkę  posiekaj 6 sek. poz. 7. Jeśli osiądzie na ściankach zbierz kopystką i posiekaj jeszcze raz.

    2. Następnie robimy  MAJONEZ:

    1 jajko,2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę pieprzu, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru, 1/3 miarki TM wody z ogórków konserwowych  włoż do naczynia TM z motylkiem. 

    CZas 1 min. obr. poz 4. W trakcie ucierania powoli wlewaj na pokrywkę olej.

    Dodaj posiekane kapustę i ogórki, wymieszaj.

    Podawaj na kanapki zamiast masła lub jako sos na wierzch, dadawaj do sałatek lub portaw z grilla.

Porady

Sos wlej do butelki po keczupie aby łatwiej go dozować i trzymaj w lodówce nie dłużej niż 4-5 dni z uwagi na dodanie surowego jajka.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

REMULADA duński sos do sałatek, kanapek, grilla

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?