3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

REMULADA duński sos do sałatek, kanapek, grilla


Wydrukuj:
4

Składniki

100 porcja/porcje/porcji

dodatki

  • 250 g kapusty bialej
  • 3 ogórki konserwowe

Na majonez:

  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 1/3 MT wody z ogórków konserwowych
  • 1 MT oleju
  • 1 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 jajko całe
  • 6
    4min
    Czas całkowity 4min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Remulada to sos duński na bazie majonezu i dodatków smakowych. W internecie króluje przepis Anety Kręglickiej z kaparami, ale to zupełnie inna inszość.
  1. Zaczynamy od przygotowania dodatków:

    1. kawałek kapusty świeżej, 4 ogórki konserwowe, małą cebulkę  posiekaj 6 sek. poz. 7. Jeśli osiądzie na ściankach zbierz kopystką i posiekaj jeszcze raz.

    2. Następnie robimy  MAJONEZ:

    1 jajko,2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę pieprzu, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru, 1/3 miarki TM wody z ogórków konserwowych  włoż do naczynia TM z motylkiem. 

    CZas 1 min. obr. poz 4. W trakcie ucierania powoli wlewaj na pokrywkę olej.

    Dodaj posiekane kapustę i ogórki, wymieszaj.

    Podawaj na kanapki zamiast masła lub jako sos na wierzch, dadawaj do sałatek lub portaw z grilla.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sos wlej do butelki po keczupie aby łatwiej go dozować i trzymaj w lodówce nie dłużej niż 4-5 dni z uwagi na dodanie surowego jajka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Do gustu przypadł mi sos

    Zgłoszony przez Wronek na lutego 1, 2016 at 19:58.

    Do gustu przypadł mi sos duński firmy fanex. Niestety ten sos nawet troche w smaku nie przypomina tamtego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • brzmi calkiem smacznie. Duzo

    Zgłoszony przez maly rycerz na lutego 15, 2014 at 17:24.

    brzmi calkiem smacznie. Duzo tego wychodzi...i jak dlugo sie trzyma?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze