3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet z soczewicy


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej do zup
  • 1,5 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1/ 4 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g masła
  • 2 duże cebule przekrojone na połówki
  • 40 dag pieczarek
  • 150 gsuchego makaronu
  • 1700 g wody
  • 250 g suszonych ziaren soczewicy
  • 1 łyzka oliwy do natłuszczenia fomy
  • 1 łyzka bułki tartej do obsypania formy
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Ziarna soczewicy zalac 500g zimnej wody i odstawic do nasiąkniecia na około 10h.

    2 Do naczynia miksującego wlac 1200g wody włozyc koszyczek, umiescic w nim namoczoną soczewice, gotowac 40 min /varoma/ obroty 1. Koszyczek z soczewicą odstawic, oproznic naczynie miksujace.

    3. Cebule i czosnek włozyc do naczynia i posiekac czas 4 s obr. poz 6

    4. dodac pieczarki i rozdrobnic cza. 5s obr. poz.4

    5. Załozyc motylek, dodac masło, dusic czas 4min. tem.90 obr poz 1 wsteczny.

    6 Dodac ugotowana soczewice

    7 Dodac ugotowany makaron wg przepisu

    8 wszystko rozdrobnic przy pomocy kopystki 30s obr 8

    9 rozgrzac piekarnik do tem 180

    10 przełozyc do przesmarowanej oliwa i obsypanej bułką tartą podłuznej małej formki

    11 piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 ok 40 min

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pieczarki i cebulę podsmażyłam. Reszta wg...

    Zgłoszony przez Renata Schulz na listopada 10, 2016 at 11:11.

    Pieczarki i cebulę podsmażyłam. Reszta wg przepisu. Pycha!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po co ślepemu oczy, przecież

    Zgłoszony przez AgaLond na marca 18, 2016 at 20:08.

    Po co ślepemu oczy, przecież jest napisane ile makaronu tmrc_emoticons.), to tylko czy też go trzeba zmielić?

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ile tego makaronu i czy go

    Zgłoszony przez AgaLond na marca 18, 2016 at 20:01.

    A ile tego makaronu i czy go zmielić w TM?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet zrobiony, jeszcze

    Zgłoszony przez agacicha na stycznia 15, 2015 at 20:05.

    Pasztet zrobiony, jeszcze gorący dopiero co wyjęty z piekarnika. Jutro dam znać jaki w smaku ale myślę, że jest super  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet pyszny !

    Zgłoszony przez mikulina na września 7, 2014 at 11:24.

    Pasztet pyszny ! Zmodyfikowalam trochę sposób wykonania, bo 1200 g wody i varoma spowodowały, że wykipiala zawartość... Wystarczy gotować w 100 stopniach, a i wody wlać mniej - 1000g. Następnie mieszanie- troszkę mniejsze obroty, te 8 to zdecydowanie za dużo, ja robiłam na 5 bez pomocy kopystki i wymieszały się idealnie. Dodalam makaron z pełnego ziarna i troszkę więcej przypraw - lubię mocniej doprawiony. Poza tymi szczegółami - rewelacja !

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapowiada się smacznie - do

    Zgłoszony przez mikulina na września 6, 2014 at 21:33.

    Zapowiada się smacznie - do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze