Tu jesteś:
4
Składniki
6 osoba/osoby
Wegańska pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami
- 200 gramów łuskanego słonecznika + 1,5 szklanki zimnej wody
- 10 suszonych pomidorów z zalewy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnek
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki oliwy lub oleju z zalewy od pomidorów
- spora garść świeżej bazylii
- przyprawy: sól, pieprz, słodka lub ostra papryka
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5
Przygotowanie
-
Słonecznik zalewamy wodą i odstawiamy na min. 3godz (najlepiej na noc).
Cebulę oraz czosnek rozdrabniamy turbo/ 3 sekundy. Dodajemy 2 łyżki masła i podsmażamy rozdrobnione składniki roast/2 minuty. Następnie dodajemy odsączony słonecznik, pomidory, oliwę z zalewy, oraz przyprawy. Wszystko mielimy 30 sekund/obroty 10, w razie konieczności jeśli pasta nie jest wystarczająco gładka, zgarniamy wszystko i jeszcze raz 30 sekund/ obroty 10.
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper pasta, rewelacja! Z chlebem swojskim na...
Super pasta, rewelacja! Z chlebem swojskim na zakwasie to niebo w gębie