3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

Wegańska pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami

  • 200 gramów łuskanego słonecznika + 1,5 szklanki zimnej wody
  • 10 suszonych pomidorów z zalewy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnek
  • 2 łyżki masła
  • 2-3 łyżki oliwy lub oleju z zalewy od pomidorów
  • spora garść świeżej bazylii
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka lub ostra papryka
5

Przygotowanie

  1. Słonecznik zalewamy wodą i odstawiamy na min. 3godz (najlepiej na noc).

    Cebulę oraz czosnek rozdrabniamy turbo/ 3 sekundy. Dodajemy 2 łyżki masła i podsmażamy rozdrobnione składniki roast/2 minuty. Następnie dodajemy odsączony słonecznik, pomidory, oliwę z zalewy, oraz przyprawy. Wszystko mielimy 30 sekund/obroty 10, w razie konieczności jeśli pasta nie jest wystarczająco gładka, zgarniamy wszystko i jeszcze raz 30 sekund/ obroty 10.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super pasta, rewelacja! Z chlebem swojskim na...

    Zgłoszony przez www.e-kominki.com na stycznia 5, 2019 at 23:13.

    Super pasta, rewelacja! Z chlebem swojskim na zakwasie to niebo w gębie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze