Tu jesteś:
4
Składniki
6 osoba/osoby
Wegańska pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami
- 200 gramów łuskanego słonecznika + 1,5 szklanki zimnej wody
- 10 suszonych pomidorów z zalewy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnek
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki oliwy lub oleju z zalewy od pomidorów
- spora garść świeżej bazylii
- przyprawy: sól, pieprz, słodka lub ostra papryka
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Słonecznik zalewamy wodą i odstawiamy na min. 3godz (najlepiej na noc).
Cebulę oraz czosnek rozdrabniamy turbo/ 3 sekundy. Dodajemy 2 łyżki masła i podsmażamy rozdrobnione składniki roast/2 minuty. Następnie dodajemy odsączony słonecznik, pomidory, oliwę z zalewy, oraz przyprawy. Wszystko mielimy 30 sekund/obroty 10, w razie konieczności jeśli pasta nie jest wystarczająco gładka, zgarniamy wszystko i jeszcze raz 30 sekund/ obroty 10.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper pasta, rewelacja! Z chlebem swojskim na...
Super pasta, rewelacja! Z chlebem swojskim na zakwasie to niebo w gębie