3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Majonez bezjajeczny z ziołami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 0,5 łyżeczki soli
  • 150 g mleka
  • 10 g ziół, świeżych, tylko liście
  • 300 g oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 6
    4min
    Czas całkowity 4min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Na pokrywie naczynia miksującego postawić słoik. Odmierzyć do niego olej słonecznikowy i odstawić.
    2. Do naczynia miksującego wsypać zioła, rozdrobnić 3 s/obr 8, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać sól, podgrzać 1 min/37ºC/obr. 4.
    4. Przytrzymać miarkę ręką, żeby nie drgała, ubić 3 min/37ºC/obr. 5. W tym czasie przez otwór w pokrywie powoli wlewać olej.
    5. Dodać rozdrobnione zioła i sok z cytryny, wymieszać 10 s/obr. 3. Przelać do miski i włożyć do lodówki przed podaniem.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • zrobilem aby go sprobowac -

    Zgłoszony przez andpel na lipca 21, 2016 at 18:40.

    zrobilem aby go sprobowac - bardzo dobry nie rozni się niczym od majonezu jajecznego . Smacznego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze