3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

koncentrat pomidorowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

koncentrat pomidorowy

  • 1 cebula, przekrojona na póli
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1000 g pomidorów, przekrojonych ze skórką
  • 2 ząbków czosnku

  • 6
    32min
    Czas całkowity 32min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę i czosnek
    rozdrobnić 5 sek/ obr. 10
  2. zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego ustawić koszyczek
    gotować 20 min/100°C/Obroty wsteczne/obroty 1
    następnie 10 min/ Varoma/ obroty 1 (w celu odparowania wody)
    czas przedłużyć jeśli chcemy osiągnąć gęstrzą konsystencję
  3. zdjąć koszyczek
    przez otwór w pokrywie wsypać sól i cukier
    założyć miarkę
    miksować 10sek/obr.10
  4. przelać gorący przecier do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem, pozostawić do wystygnięcia

    S M A C Z N E G O tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobry przepis, ja robię tylko z czosnkiem...

    Zgłoszony przez Katarina Great na września 6, 2020 at 17:13.

    Bardzo dobry przepis,Smile ja robię tylko z czosnkiem i dodatkowo na wierzch przed zamknięciem słoika dodaję trochę oliwy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czosnek nie gorzknieje ? Robiłaś na zimę taki...

    Zgłoszony przez psssczola na sierpnia 12, 2018 at 12:11.

    Czosnek nie gorzknieje ? Robiłaś na zimę taki koncentrat np. bazylią i oregano? Ciekawa jestem czy by się zachował do pizzy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze