3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

koncentrat pomidorowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

koncentrat pomidorowy

  • 1 cebula, przekrojona na póli
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1000 g pomidorów, przekrojonych ze skórką
  • 2 ząbków czosnku

  • 6
    32min
    Czas całkowity 32min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę i czosnek
    rozdrobnić 5 sek/ obr. 10
  2. zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego ustawić koszyczek
    gotować 20 min/100°C/Counter-clockwise operation/obroty 1
    następnie 10 min/ Varoma/ obroty 1 (w celu odparowania wody)
    czas przedłużyć jeśli chcemy osiągnąć gęstrzą konsystencję
  3. zdjąć koszyczek
    przez otwór w pokrywie wsypać sól i cukier
    założyć miarkę
    miksować 10sek/obr.10
  4. przelać gorący przecier do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem, pozostawić do wystygnięcia

    S M A C Z N E G O tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Czosnek nie gorzknieje ? Robiłaś na zimę taki...

    Zgłoszony przez psssczola na sierpnia 12, 2018 at 12:11.

    Czosnek nie gorzknieje ? Robiłaś na zimę taki koncentrat np. bazylią i oregano? Ciekawa jestem czy by się zachował do pizzy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze