Tu jesteś:
4
Składniki
2 słoik/słoiki/słoików
koncentrat pomidorowy
- 1 cebula, przekrojona na póli
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1000 g pomidorów, przekrojonych ze skórką
- 2 ząbków czosnku
-
6
32min
Czas całkowity 32minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- do naczynia miksującego włożyć pomidory, cebulę i czosnek
rozdrobnić 5 sek/ obr. 10 - zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego ustawić koszyczek
gotować 20 min/100°C/"Obroty wsteczne" /obroty 1
następnie 10 min/ Varoma/ obroty 1 (w celu odparowania wody)
czas przedłużyć jeśli chcemy osiągnąć gęstrzą konsystencję - zdjąć koszyczek
przez otwór w pokrywie wsypać sól i cukier
założyć miarkę
miksować 10sek/obr.10 - przelać gorący przecier do słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem, pozostawić do wystygnięcia
S M A C Z N E G O
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry przepis, ja robię tylko z czosnkiem...
Bardzo dobry przepis,
ja robię tylko z czosnkiem i dodatkowo na wierzch przed zamknięciem słoika dodaję trochę oliwy.
Czosnek nie gorzknieje ? Robiłaś na zimę taki...
Czosnek nie gorzknieje ? Robiłaś na zimę taki koncentrat np. bazylią i oregano? Ciekawa jestem czy by się zachował do pizzy