Tu jesteś:
4
Składniki
2 słoik/słoiki/słoików
- 80 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 20 g wody
- 250 g cukru trzcinowego, surowego
- 700 g mango, obranych, pokrojonych na kawałki
- 120 g octu
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- 100 g rodzynek
- 1 łyżka pieprzu seczuańskiego
- 2 ząbki czosnku
- 10 g imbiru, pokrojonego w cienkie plastry
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać pieprz, prażyć 6 min/Varoma/
"Obroty wsteczne" /obr. 1. Następnie zemleć 25 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek i imbir, rozdrobnić 2 s/obr. 8. Kopystką zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.
- Dodać cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać surowy cukier trzcinowy, gotować 5 min/100°C/obr. 1.
- Dodać pieprz, rozdrobnioną cebulę i imbir, mango, ocet, sól, kurkumę i rodzynki, gotować 45 min/100°C/obr.1. Zamiast miarki na pokrywkę naczynia miksującego postawić koszyczek.
- Zdjąć koszyczek, założyć miarkę, wymieszać 10s/obr.4. Przelać do dwóch słoików twist off wypłukanych w gorącej wodzie i natychmiast zakręcić. Obrócić słoiki do góry dnem i zostawić na 10 minut.
- Do naczynia miksującego wsypać pieprz, prażyć 6 min/Varoma/
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzUwielbiam! Nadaje się do
Uwielbiam! Nadaje się do wszystkiego, choć najbardziej smakuje, jako dodatek z curry warzywnym i ryżem brązowym!
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
wspaniały sos ja go uzywam
wspaniały sos ja go uzywam do miesa i sera zółtego
dzis wykonany,bardzo dobry!
dzis wykonany,bardzo dobry!