3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

CHUTNEY z jabłek


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g imbiru, pokrojenego w plasterki
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g wody
  • 250 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka pieprzu mielonego
  • 700 g jabłek, obranych, wydrążonych, w ćwiartkach
  • 120 g octu winnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki szafranu lub kurkumy
  • 100 g rodzynek
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek, imbir i cebulę - rozdrobnić 3s/obr.8, przełożyć do innego naczynia.

    2. Do naczynia miksującego  wlać wodę, dodać cukier, gotować 5 min/100*C/obr.1

    3. Dodać pieprz, cebulę, czosnek, imbir, jabłka, ocet, sól, kurkumę lub szafran, rodzynki, gotować 45 min/100* C/obr.1.  stawiając na pokrywę naczynia zamiast miarki, koszyczek.

    4. Zdjąć koszyczek, założyć miarkę, wymieszać 10s/obr.4  

    5. Przelać do sparzonych wrzątkiem słoików typu twist i natychmiast zakręcić. Obrócić do góry dnem, zostawić na 10 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

*Jeśli wolimy zachować kawałki poszczególnych składników należy pominąć punkt 4.

*Podawać jako dip z pieczywem, serem pleśniowym lub jako dodatek do mięsa i ryby.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz