3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta wytrawna / spód tarty na słono / kruche ciasto


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Kruche ciasto wytrawne

  • 200 gramów mąki pszennej, typ 500 (wrocławska) lub 450
  • 100 gramów masła, zimnego z lodówki
  • 3 łyżki wody, zimnej
  • 1 łyżeczki soli
5

Przygotowanie

    Kruche ciasto wytrawne
  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu TM wg podanej kolejności.

    Zamknąć naczynie i powoli ustawiając prędkość dojść do poziomu 4.

    Po minucie ciasto jest już dobrze wyrobione, wyłożyć ciasto na talerz i ugnieść w kulę.

    Nasmarowaną masłem formę wyłożyć ciastem (dno wraz z brzegami), przykryć folią i włożyć na 20-30 min do zamrażarki lub na 1 godzinę do lodówki.

    W tym czasie robimy farsz wg uznania tmrc_emoticons.) (może z czasem dodam tutaj jakiś przepis)

    Nakłuć ciasto widelcem i jeżeli farsz nie jest płynny to wyłożyć go na surowe ciasto i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok 50-60 min. Jeśli zaś farsz jest płynny to podpiec samo ciasto przez 10 min w 200 st.C, następnie wylać farsz i dalej piec w 200 st.C przez ok 40-50 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy