Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Kruche ciasto wytrawne
- 200 gramów mąki pszennej, typ 500 (wrocławska) lub 450
- 100 gramów masła, zimnego z lodówki
- 3 łyżki wody, zimnej
- 1 łyżeczki soli
-
6
1h 35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w naczyniu TM wg podanej kolejności.
Zamknąć naczynie i powoli ustawiając prędkość dojść do poziomu 4.
Po minucie ciasto jest już dobrze wyrobione, wyłożyć ciasto na talerz i ugnieść w kulę.
Nasmarowaną masłem formę wyłożyć ciastem (dno wraz z brzegami), przykryć folią i włożyć na 20-30 min do zamrażarki lub na 1 godzinę do lodówki.
W tym czasie robimy farsz wg uznania(może z czasem dodam tutaj jakiś przepis)
Nakłuć ciasto widelcem i jeżeli farsz nie jest płynny to wyłożyć go na surowe ciasto i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok 50-60 min. Jeśli zaś farsz jest płynny to podpiec samo ciasto przez 10 min w 200 st.C, następnie wylać farsz i dalej piec w 200 st.C przez ok 40-50 min.
Kruche ciasto wytrawne
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz