Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 310-320 g mąki
- 1 łyżeczki drożdży suchych
- 1 łyżeczki oliwy z oliwek
- 180 g wody
- 1 łyżeczki soli
-
6
1h 15min
Czas całkowity 1h 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać wodę i drożdże, dodać mąkę, oliwę z oliwek i sól, wyrobić 3 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
- Ciasto przełożyć do dużej miski, uformować kulę. Przykryć miskę folią spożywczą lub ręcznikiem i pozostawić na 1 godzine do wyrośnięcia.
- Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką powierzchni, ułożyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Posmarowac ketchupem, posypać serem, dodać ulubione składniki.
- Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 220°C przez około 10 minut.
- Do naczynia miksującego wlać wodę i drożdże, dodać mąkę, oliwę z oliwek i sól, wyrobić 3 min/
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz