 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     6 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
Ciasto
- marmolada, dżem
- 1 żółtka
- 2 jajka
- 600 g mąki pszennej
- 2 torebki cukru waniliowego
- 50 g drożdży
- 250 g mleka
- 50 g cukru
- 50 g masła
- cukier puder, lukier
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć drożdże, masło i cukier, cukier waniliowy, podgrzać 1 min/37ºC/obr. 1.
- Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem 2 ostatnich pozycji wyrobić 3 min/  "Blokada naczynia miksującego"  / "Blokada naczynia miksującego"  / "Ciasto"  . Jesli ciasto jest zbyt twarde dolewamy mleko i wlaczamy 1 min / "Ciasto"  . Jesli ciasto jest zbyt twarde dolewamy mleko i wlaczamy 1 min / "Ciasto" . "Ciasto" .
- Pozostawic w naczyniu przykrytym pokrywką do wyrośnięcia.
- Gdy ciasto podwoi swoją objętość włączyć 10 sek. /  "Blokada naczynia miksującego"  / "Blokada naczynia miksującego"  / "Ciasto" . Uformować kulki i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Po ok 20 min spłaszczyć deseczką do ok 1 cm grubości i pozdrawiamy do wyrośnięcia ok 20 min. "Ciasto" . Uformować kulki i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Po ok 20 min spłaszczyć deseczką do ok 1 cm grubości i pozdrawiamy do wyrośnięcia ok 20 min.
- W garnku rozgrzać olej do ok 180ºC.
- Pączek tak jak leżał na blacie wkładamy na olej i smażymy do 70% później odwracam raz smaże calkowicie 100% i odwracam dopiekam calkowicie 100 % na złotobrązowy kolor. Wyjąć łyżką cedzakową, następnie osuszyć na papierowych ręcznikach.
- Dżem przełożyć do szprycy, końcówkę szprycy wbijać w ciepłe pączki i nadziewać dżemem.
 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze