3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PALUSZKI SZYNKOWO-SEROWE


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 280 g maki pszen
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 130 g masła miękkiego w kawałkach
  • 30 g mleka
  • 1 łyżeczek soli
  • 150 g szynki gotowanej
  • 200 g sera ementaler
  • 6
    40min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid włożyć ser rozdrobnić 15s/obr5. Przełożyć do innego naczynia.Do Closed lid włożyć szynkę rozdrobnić 8s/obr5. Przełożyć do innego naczynia. Włożyć pozostałe składniki na ciasto i wyrobic30s/Dough mode dodać ser i szynkę wymieszac 30s/obr5

    Na posypanym blacie mąką rozwałkować ciasto o grubości 0,5 cm pokroić w paski na około 15 cm i zwinać świderki. Rozłożyć na blaszce piec wpiekarniku nagrzanym do 200C' około 15 minut

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jeżeli ciasto sie zbyt mocno klei,można włożyć do lodówki na około 15 minut.

Jeżeli zrobimy cienkie paski będą bardziej chrupiące. tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre, ja zamiast masła i mleka dałam...

    Zgłoszony przez KOna na listopada 2, 2016 at 11:48.

    Bardzo dobre, ja zamiast masła i mleka dałam śmietanę 18% i też są super, chrupiące, dodałam trochę ziół, są świetne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam !! świetne ale UWAGA

    Zgłoszony przez Magda Ewa na września 9, 2016 at 17:49.

    Polecam !! świetne ale UWAGA mają jedną wadę WCIĄGAJĄ

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dałam trochę więcej sera i

    Zgłoszony przez gta80 na lutego 21, 2016 at 11:46.

    Dałam trochę więcej sera i szynki (bo takie były opakowania). Bardzo polecam, ekspresowa potrawa, chyba nie może się nie udać. Wszystkie dziewczyny na imprezie chciały przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • CIESZE SIĘ ŻE WSZYSTKIM TUTAJ

    Zgłoszony przez Edyta Mikulska na stycznia 19, 2016 at 13:00.

    CIESZE SIĘ ŻE WSZYSTKIM TUTAJ SMAKOWAŁO  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • (Brak tematu)

    Zgłoszony przez Edyta Mikulska na stycznia 19, 2016 at 12:59.

    Cooking 1

    tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fantastyczna przekąska znika

    Zgłoszony przez Orma na stycznia 18, 2016 at 14:48.

    Fantastyczna przekąska znika błyskawicznie. Zrobiłam na bal karnawałowy do szkoły. Syn zachwycony.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczna przekąska -

    Zgłoszony przez Orma na stycznia 10, 2016 at 14:45.

    Bardzo smaczna przekąska - polecam. Jedyna jej wada to, to że za szybko znika  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha!!!!!!!!!!!! polecam!!

    Zgłoszony przez kasielec1 na stycznia 9, 2016 at 21:19.

    Pycha!!!!!!!!!!!! polecam!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przekąska. :D   

    Zgłoszony przez Dorota1000 na stycznia 8, 2016 at 12:07.

    Super przekąska. tmrc_emoticons.D 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze