 
                                            
                                    - TM 5
Składniki
CIASTO ZIELONE
- 100 g cebuli
- 50 g masła
- 150 g szpinaku mrożonego
- 400 g mąki
- 40 g drożdży
- 1 MT ciepłego mleka
- 1 łyżeczek cukru
- 1 łyżeczek soli
CIASTO BIAŁE
- 300 g mąki
- 40 g drożdży
- 1 MT mleka
- 1/2 MT słodkiej śmietany
- 1 łyżeczek cukru
- 1 łyżeczek soli
- 1 łyżki nasion dyni
- 1 łyżki nasion słonecznika
CIASTO CZERWONE
- 150 g marchwi mrożonej
- 1 MT przecieru pomidorowego
- 1 MT mleka
- 1 łyżeczek soli
- 400 g mąki
- 40 g drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- CIASTO BIAŁE - 1). Wszystkie składniki na ciastowyrobić czas3-4 min/obr  "Ciasto"  wyłożyć "Ciasto"  wyłożyć- 2).Ciasto zostawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość. - CIASTO CZERWONE - 1).Marchew i przecier zmiksować czas1min/obr 7 zgarnąć ze ścianek,dodać 1MT mlekai miksować czas1/temp.50'C/obr.7 - 2).Dodać mąkę,drożdże,cukier,żółtko,sól i wyrabiać czas3min/obr  "Ciasto" "Ciasto"- 3).Ciasto pozostawić do wyrośnięcia,aż podwoi swoją objętość. - CIASTO ZIELONE - 1).Podsmażoną na maśle cebulkę i szpinak zmiksować czas30s/obr.7 - 2).Dodać 1MT mleka,miksować czas1min/temp 50'C/obr7 - 3)Dodać mąkę,drożdże,żółtko,sól,cukier i wyrabiaćczas3min/obr  "Ciasto" "Ciasto"- 4).Ciasto pozostawić do wyrośnięcia,aż podwoi swoją objętość. - Z powyższych ciast po wyrośnięciu spleść dwa warkocze,posmarować białkiem i piec czas 40minut,temp 200'C - SMACZNEGO  
TRÓJKOLOROWY CHLEB
Porady
Ciasto szybko rośnie,ze względu podgrzewania więc robimy jedno po drugim i splatamy. Splecione ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem lub wkładką do pieczenia.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze