![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/67255f69-5836-409a-b092-798b8df847f3/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/49f29dec-2e15-4399-8d99-b409b2f269c7/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/b583c78b-d739-488b-a0e6-948f6d197733/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
![thumbnail image 4](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/a806086d-f84b-4aa7-b252-2141294034af/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
![thumbnail image 5](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/136a47a8-1b7c-41b6-a875-a55da23d722f/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
![thumbnail image 6](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/13cfe077-3070-4876-8bc2-ea2eee76091e/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
![thumbnail image 7](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/2fe11536-8b20-4270-b41f-99a6e0b4ff0e/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
![thumbnail image 8](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/d079dbc2-5744-4f0c-abaf-92ef8988cd03/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
![thumbnail image 9](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/9d6eb287-cef3-45cc-a534-c5bda6eb55b1/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
![thumbnail image 10](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/lb9wuq10-c5cd3-856310-f60be-e5phj4fc/c78f7369-9d16-4603-9c48-5a7bfb0575aa/main/paluchy-do-barszczu.jpg)
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
33min
porcja/porcje/porcji
12
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 09/12/20
zmieniono dnia: 09/12/20
Składniki
PALUSZKI DO BARSZCZU
- 250 gramów mąki pszennej
- 80 gramów wody
- 25 gramów świeżych drożdży
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżkę oleju
- 1 jajko kurze
FARSZ
- 100 gramów masła
- 1/2 pęczka kopru świeżego
- 1 ząbek czosnku
- 2 szczypty soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć koper i czosnek, rozdrobnić czas 3 s /obr. poz. 5.
Dodać masło i wymieszać 4 s / obr. poz. 4.
Farsz przełożyć do miseczki. - Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki na ciasto i wyrabiać 1 min, obr. poz.
"Ciasto"
Ciasto rozwałkować na kształt prostokąta i pociąć na paski o szerokości ok. 3 cm.
Na każdy pasek nałożyć farsz pośrodku i uformować paluszki.
Paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok. 3 cm i posmarować białkiem lub mlekiem.
Piec w piekarniku czas ok. 13 min /180 stopni C.
FARSZ
CIASTO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?