3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PALUCHY DO BARSZCZU


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

PALUSZKI DO BARSZCZU

  • 250 gramów mąki pszennej
  • 80 gramów wody
  • 25 gramów świeżych drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżkę oleju
  • 1 jajko kurze

FARSZ

  • 100 gramów masła
  • 1/2 pęczka kopru świeżego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 szczypty soli
  • 6
    33min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    FARSZ
  1. Do Closed lid włożyć koper i czosnek, rozdrobnić czas 3 s /obr. poz. 5.
    Dodać masło i wymieszać 4 s / obr. poz. 4.
    Farsz przełożyć do miseczki.
  2. CIASTO
  3. Do Closed lidwłożyć wszystkie składniki na ciasto i wyrabiać 1 min, obr. poz. Dough mode
    Ciasto rozwałkować na kształt prostokąta i pociąć na paski o szerokości ok. 3 cm.
    Na każdy pasek nałożyć farsz pośrodku i uformować paluszki.
    Paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok. 3 cm i posmarować białkiem lub mlekiem.
    Piec w piekarniku czas ok. 13 min /180 stopni C.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz