Tu jesteś:
4
Składniki
10 kawałek/kawałki/kawałków
Bułki z parmezanem i ziołami prowansalskimi
- 30 g ser parmezan
- 1 łyżek ziół prowansalskich, suszonych
- 200 g wody
- 60 g mleka
- 30 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczek cukru
- 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczek soli
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 jajko
- 2 łyżki mleko, Do smarowania bułek
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- 1. Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucić 30 g parmezanu pokrojonego na mniejsze kawałki rozdrobnić 10sek/obr.10
Odłożyć do miseczki, dodać zioła prowansalskie i wymieszać. - 1. Do
"Blokada naczynia miksującego" dodać wodę, mleko, cukier i drożdże podgrzać 3 min/37C/obr.2
2.Nastepnie dodać mąkę, sól, oliwę z oliwek, parmezan z ziołami (do dekoracji bułek odłożyć 1 łyżkę mieszkanki) oraz jajko."Ciasto" 4minuty.
Odstawić ciasto do wyrośnięcia na około 30 minut,tak aby podwoiło swoją objętość. - 1. Wyrośnięte ciasto przełożyć na oprószoną mąka stolnicę. Podzielić na 8 lub 10 części.
2. Uformować zgrabne bułeczki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ręcznikiem na około 20 minut aby podrosły.
3. Następnie smarujemy bułeczki mlekiem i posypujemy odłożonym parmezanem.
4. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200C przez 15-20 minut.
5. Wyciągamy z piekarnika i studzimy na kratce.
Rozdrabnianie parmezanu
Przygotowanie bułeczek
Przygotowanie bułek do pieczenia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Z przepisu wychodzi 8 lub 10 bułek
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz