3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Wariant Placek drozdzowy z kruszonka i glancem


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto

  • 80 gramów drożdży świeżych + 10g cukru
  • 225 gramów mleka 3,2%
  • 100 gramów cukru
  • 100 gramów masła
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 2 jajka cale
  • 1 jajko (żółtko do ciasta)
  • 1 cukier waniliowy (16 g)
  • 600 gramów maki wrocławskiej
  • 1 białko do posmarowania

Kruszonka

  • 150 gramów mąki pszennej
  • 75 gramów cukru
  • 75 gramów masla ekstra

LUKIER

  • 100 gramów cukier puder do lukru
  • 2 Łyżki gorącej wody
  • Kilka kropli olejku migdalowego do lukru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto oprocz maki włożyć do naczynia  . Miksowac  2 min.  50 St.C obroty 2.

    Dodac  make i miksowac interwal 3 min. 

    Zostawic w naczyniu  do wyrosniecia.

    Teraz  przełożyć  ciasto na blachę z papierem  . 

    Skladniki na kruszonke  włożyć do naczynia  10 sek .obroty 6. Posypac nią ciasto

    Wstawic  ciasto do zimnego piekarnika . Piec 30 min. w 180 St. C

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy