Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 50 g cukru
- 25 g cynamonu
- 100 g orzechów łuskanych, bez różnicy jakie- zmielone
- 40 g świeżych drożdży
- 60 g cukru
- 500 g mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 50-80 g *masło, roztopione
- 50 g masła, roztopionego
- 220 g mleka
-
6
1h 35min
Czas całkowity 1h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Mleko drożdże i cukier mieszamy 2 min 30 s/37°C/obr. 1.
Dodajemy pozostałe składniki na ciasto, wyrabiamy 2 min 30 s/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30-40 minut. w tym czasie mielimy orzechy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
PAMIĘTAĆ By RULON BYŁ ŚCISŁO ZAWINIĘTY!- JA ZROBIŁAM WŁAŚNIE TEN BŁĄD.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJak dla mnie zbyt suche... Robiłam już kiedyś...
Jak dla mnie zbyt suche... Robiłam już kiedyś tego typu ciasteczka, ale nie w Thermomixie, i byłam zachwycona. Tym razem nieee..
Bardzo smaczne. Kto spróbował
Bardzo smaczne. Kto spróbował ten chwalił Dodałam zmielone migdały i też super
Dodałam sparzone rodzynki i
Dodałam sparzone rodzynki i masło orzechowe z braku orzechów, wyszły przepyszne. Pierwsza partia właśnie znika
Moje ulubione
Moje ulubione
Najlepsze bułeczki świata
Najlepsze bułeczki świata
Wyglądają smacznie. Jutro
Wyglądają smacznie. Jutro planuję piec i dam znac jak wyszły