3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Ciasto drożdżowe z kruszonką


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Wariant Ciasto drożdżowe z kruszonką

  • Kruszonka:
  • 50 g masła
  • 50 g cukru
  • 60 g mąki krupczatki
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego
  • Ciasto
  • 125 g mleka roślinnego
  • 24 g drożdży
  • 45 g cukru
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego
  • 300 g mąki
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 6
    45min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    Ciasto drożdżowe Martkowe
  1. Kruszonka:
    Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na kruszonkę, wymieszać 10 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
    Ciasto:
    Do naczynia miksującego wlać mleko, drożdże, cukier, cukier wanilinowy, podgrzewać 2 min 30s/37ºC/obr. 1.

    Dodaj mąkę, masło, jajko, sól wyrobić 2 min/ Blokada naczynia miksującego / Ciasto.
    Sprawdzić konsystencję, jeśli bardzo się klei to dodać 2 czubate łyżki mąki wyrobić 1min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto
    Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć ręcznikiem i odstawić na ok 90 min.
    Po tym czasie włożyć do keksówki posmarowanej masłem, posypać kruszonką, ciasto przykryć i odstawić na 30-40 minut.
    Piec: 35 min/180ºC, góra dół.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy