3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tropikalne ciasto owocowe


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

18 porcja/porcje/porcji

  • Ciasto:
  • 150 g mleka, chudego (0,5 %)
  • 20 g drożdży
  • 20 g cukru
  • 380 g mąki pszennej
  • 80 g twarogu, light
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • Nadzienie:
  • 200 g ananasa, ok. , pokrojonego na kawałki
  • 100 g mango, ok. , pokrojonego na kawałki
  • Posypka:
  • 8 herbatników
  • 30 g masła, miękkiego
  • 40 g wiórków kokosowych
  • 10 g wody
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto:



    1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 3 min/37°C/obr. 2 .

    2. Dodać pozostałe składniki ciasta, wymieszać 2 min// , rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i umieścić w natłuszczonej blasze do pieczenia (25 x 30 cm).

    3. Pozostawić na 45 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.


    Nadzienie:



    1. W tym czasie przygotować owoce a następnie ułożyć je na cieście drożdżowym.


    Posypka:



    1. Do czystego naczynia miksującego włożyć herbatniki, rozdrobnić 5 s/obr. 6.

    2. Dodać masło, wiórki kokosowe i wodę, wymieszać 5 s/obr. 3. Otrzymaną mieszanką posypać owoce i ciasto, piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 35 min/temp. 180°C .


     

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • jak dla mnie trochę za

    Zgłoszony przez GoŚka2 na stycznia 28, 2012 at 16:03.

    jak dla mnie trochę za "dychtowne" i szkoda, że cała kruszonka z wieszku odpada w czasie gryzienia, ale ogólnie smak nie najgorszy ;-(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze