Tu jesteś:
4
Składniki
18 porcja/porcje/porcji
- Ciasto:
- 150 g mleka, chudego (0,5 %)
- 20 g drożdży
- 20 g cukru
- 380 g mąki pszennej
- 80 g twarogu, light
- 1 jajko
- szczypta soli
- Nadzienie:
- 200 g ananasa, ok. , pokrojonego na kawałki
- 100 g mango, ok. , pokrojonego na kawałki
- Posypka:
- 8 herbatników
- 30 g masła, miękkiego
- 40 g wiórków kokosowych
- 10 g wody
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Ciasto:
- Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać drożdże i cukier, podgrzać 3 min/37°C/obr. 2 .
- Dodać pozostałe składniki ciasta, wymieszać 2 min/
/
, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i umieścić w natłuszczonej blasze do pieczenia (25 x 30 cm).
- Pozostawić na 45 min w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Nadzienie:
- W tym czasie przygotować owoce a następnie ułożyć je na cieście drożdżowym.
Posypka:
- Do czystego naczynia miksującego włożyć herbatniki, rozdrobnić 5 s/obr. 6.
- Dodać masło, wiórki kokosowe i wodę, wymieszać 5 s/obr. 3. Otrzymaną mieszanką posypać owoce i ciasto, piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 35 min/temp. 180°C .
10
11
Komentarze
OdpowiedzWitam...
Witam
Niestety nie wiem co zrobiłam źle Ciasto mi nie wyszło
jak dla mnie trochę za
jak dla mnie trochę za "dychtowne" i szkoda, że cała kruszonka z wieszku odpada w czasie gryzienia, ale ogólnie smak nie najgorszy ;-(