3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta krówka


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 50 g wody
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego, z TM
  • 1 szczypty soli
  • 150 g mąki pszennej, + do posypania
  • 75 g masła, pokrojone na kawałki

Krówka

  • 2 łyżki whysky
  • 4 łyżki mleka
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 300 g krówek
  • kilka kropli aromatu pomarańczowego
  • 100 g orzechów włoskich
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto i masa
  1. 1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Formę do tarty 26 cm, natłuść i oprusz mąką.

    2. Wszystkie składniki włóż do naczynia w podanej kolejności 20 s\obr. 4. Ustaw 10s/Counter-clockwise operation/obr.2 aż ciasto odejdzie od noży

    3. Cisto przełożyć na opruszony mąką blat i rozwałkować. Ciastem wyłożyć formę, nakłuć widelcem całe ciasto i wstawić do pieca na 15-20 min.

     

    Krówka

     

    1. Orzechy zmielić 3s/obr. 8, przełożyć do miseczki,

    2. Krówki i czekoladę rozdrobnić 15-20 s/obr. 8 dodać mleko, whisky, zapach, pogrzać 3 min./90°C/obr. 2

    3. Dodaj orzechy 1 min/Counter-clockwise operation/obr.2

    4. Ciepłą masę szybko wylej na upieczone ciasto, udekoruj i smacznego tmrc_emoticons.-) 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Z dodatkiem whisky wymiata! 

    Zgłoszony przez mikulina na października 11, 2015 at 10:40.

    Z dodatkiem whisky wymiata! 

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • JEst genialna, a alkohol robi

    Zgłoszony przez Ewawis na marca 6, 2015 at 00:51.

    JEst genialna, a alkohol robi niezwykły smak. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze