3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tarta jabłkowa


Wydrukuj:
4

Składniki

  • ciasto:
  • 220 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 4-5 łyżek wody
  • szczypta soli
  • olej do natłuszczenia formy + bułka tarta
  • wierzch tarty:
  • 500 g jabłek
  • 200 g mleka
  • 40 g cukru
  • opakowanie (małe) cukru wanilinowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 jajko
  • cynamon
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto umieścić w naczyniu i wyrabiać 30s/poz4-5 Gotowe ciasto włóż do lodówki na około pół godziny. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Przygotuj formę do tarty. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj, wyłóż nim dno i ścianki formy, ponakłuwaj spód widelcem. Piecz ciasto  około 15 min.

    Jabłka opłucz, obierz i włóż do naczynia, miksuj 3 sekundy/poz 4. Wyłóż je na ciepłe ciasto. Następnie do naczynia wrzuć: cukier, cukier wanil., mąkę, jajko, mleko i wymieszaj 10 sekund/poz 3. Zalej masą jabłka wyłożone na tarcie, posyp cynamonem. Piecz w 200 stopniach C przez 30 min.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz