3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TALERZYKI MIGDAŁOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Talerzyki migdałowe

  • 50 g masła
  • 2 łyżki soku jabłkowego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego wykonanego w TM
  • 100 g cukru
  • 60 g mąki pszennej tortowej
  • 80 g płatków migdałowych
  • 30 g obranych migdałów
  • 6
    1h 38min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wsypać obrane migdały 5 s /poz. 6.
    Migdały przesypać do miseczki.
    W Closed lid umieścić masło, sok jabłkowy, cukier i cukier waniliowy 3 min. /40 stopni C.
    Następnie dodać mąkę 1min. /obr. 3.
    Wsypać płatki migdałowe i migdały 30 s. /obr. 3
    Ciasto odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Trzy
    blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka nakładać łyżeczką w odstępach 10 cm od siebie, gdyż w trakcie pieczenia bardzo się rozlewają. Piec 8 minut w temp. 180 stopni C.
    Gotowe ciasteczka pozostawić do przestygnięcia na tej samej blaszce, na której się piekły.Następnie ostrożnie zdjąć (podważając je nożem) i odłożyć, aby całkowicie ostygły.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy