3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

szwedzkie bułeczki


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

składniki

  • gramy mąka żytnia, 670 gramy
  • gramy cukru, 260 gramy
  • gramy soli, 5 g soli
  • gramy drożdży świeżych, 10 gramy
  • gramy masła, 340 gramy
  • 6
    4h 30min
    Czas całkowity 4h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
  • 9
5

Przygotowanie

  1. kruszonka :
    do naczynia miksującego dać mąke masło i cukier zmiksować 15 s obroty 6 kruszonkę przełożyć do miski i dać do zamrażarki na 30 min
    masa cynamonowa :
    do naczynia miksującego dać cukier cynamon i masło miksujemy 2 min obr 4 masę wyłożyć na miskę
    ciasto :
    do naczynia miksującego dać mleko i mąke i dajemy 3 min 85 c obr Gentle stir setting i klejik przekładamy do miski potem do naczynia miksującego dać mąke sól drożdze i masło i klejik wyrabiamy 2 min Dough mode
    jak śię wyrobi ciasto to ciasto rozwałkujemy na blacie i smarujemy masą cynamonową potem ciasto składamy w kopertę i delikatnie wałkujemy i krojimy w paski o średnicy 2 cm i bierzemy paski i zaczaczamy o dwa palce następnie
    dwa ostatnie ruchy robimy ósemkę i do środka potem odkładamy do wyrośnięcia na 2 godziny jak wyrosną to dajemy kruszonkę i smarujemy mlekiem pieczemy 220 c 15 min smacznego .
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

przed rozwałkowaniem masy należy jeszcze zostawić ciasto na 30 min


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy