Tu jesteś:
4
Składniki
- 500 g mąki, tortowej
- 250 g miodu
- 3 jaja
- 1 1/2 MT cukru
- 1 1/2 MT śmietany
- 1 łyżeczka sody
- 50 g masła
- 1 łyżka przyprawy korzennej
- 125 gposiekanych orzechów włoskich
- 1 słoik powideł śliwkowych
-
6
1h 0min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- do naczynia włożyć wszystkie składniki oprócz masła, wymieszać przy pomocy kopystki, czas 1 min, obr. poz. 7
- dodać roztopione w garnuszku i lekko przestudzone masło, wymieszać przy pomocy kopystki, czas 20 s , obr. poz. 7
- piec w piekarniku ok. 40 min temp. 200 C
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz