Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
Sernik Obrowski
- 4 jajka
- 250 g płatków, Płatków typu Nesquik lub Chocapic
- 40 g budyń śmietankowy, w proszku
- 40 g mąki ziemniaczanej
- 160 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 10 g cukier wanilinowy, lub waniliowy wykonanego w TM
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 8 brzoskwiń, Brzoskwinie połówki, dokładnie odsączyć z zalewy, pokroić wzdłuż na kawałki
- 2 łyżeczki kakao
- 800 g jogurt grecki
- 250 g serek kremowy, mascarpone
-
6
6h 12min
Czas całkowity 5h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" naczynia miksującego włożyć Jajka, dodać Płatki, masło, Budyń, Mąka Ziemniaczana, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sól, wymieszać 30 s/obr. 6. Połowę ciasta wyjąć kopystką i wylepić spód okrągłej blachy nasmarowanej olejem (Ø 22-24 cm).
- Rozgrzać piekarnik do temp. (180°C).
"Podgrzewanie"
"Wolne gotowanie"
"Podgrzewanie" Piec 12 min (180°C). Tortownicę (Ø 22-24 cm) odstawić do ostudzenia. Na powierzchni podpieczonego spodu ułożyć równomiernie brzoskwinie, odstawić.
- Umyć naczynie. Do naczynie wlać wodę tak aby zakryć noże. NIE dodawać detergentów. i Klikamy "Domek" przesuwamy w prawo i wybieramy mycie wstępne "krótkie"
"Wolne gotowanie"
- Do naczynia miksującego włożyć jogurt, serek mascarpone, dodać cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, cukier, Masło, wymieszać 1 min/obr. 8. Masę przelać delikatnie na podpieczony spód z ułożonymi brzoskwiniami. Ciasto kakaowe podzielić na części i włożyć do naczynia miksującego, następnie zmiksować 20 s/obr. 4.5 rozkruszone części posypać równomiernie masę jogurtową.
- Piec 1 godz. (180°C). Po upieczeniu uchylić lekko drzwiczki piekarnika i pozostawić ciasto jeszcze ok. 10 min. Sernik wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostudzenia, następnie wstawić do lodówki na min. 4 godz. Sernik z brzoskwiniami podawać schłodzony jako deser.
Przygotowanie ciasta na spód i do kruszonki.
Masa sernikowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto kruszonki/ posypki musi być mocno schłodzone, podmrozone. Konsystencja nie może być kleista. Żeby dało się po zmiksowaniu rozsypywać po wierzchu sernika. #Toruń #Obrowo #Smaczne #Sernik #polecane #Polecany
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzI liked the idea, it's expected that all this...
I liked the idea, it's expected that all this luxury will be from this beautiful game Candy Crush.
In the Bitlife Life Simulator, you will play a...
In the Bitlife Life Simulator, you will play a simulation game where you must make life-changing choices. For instance, you could wed the love of your life, start a family, and further your education.
świetny przepis, smakuje wyśmienicie
świetny przepis, smakuje wyśmienicie