Składniki
- 120 g masła
- 50 g cukru
- 1 jajko
- 3łyżki oleju
- 250 g mąki
- 1łyżeczka proszku do pieczenia
- szcz. soli
-
6
-
7Czas całkowity
-
8Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
9
Przygotowanie
-
Składniki włożyć do naczynia, wyrabiać 20sek., obr.6. Porcja na spód blachy, na wierzch trzeba zrobić jeszcze raz. Proponuję zrobić ciastka z nadzieniem jabłkowym. Na okrągły spoód(posmarować brzegi mlekiem) wyłożyć starte jabłka z cynamonem i cukrem,Przykryć drugim krążkiem uformowanym na kształt jabłuszka, zrobić listki i ogonki,dziurki na odparowanie soku i piec w temp. 180st.C ok. 20 min. z termoobiegiem.
Nie mogę usunąć postu więc do tego samego przepisu wklejam zdjęcie na inny sposób wykorzystania ciasta. Szarlotka
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz