 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
Czekolada na gorąco
- 1 litra mleka
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
- 2=3 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżki mąli pszennej
- 1 szczypty chili, mielonego
- 1 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 1 szczypty goździków, mielonych
- 1-2 szczypty cynamonu, mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Czekoladę połamać, rozdrobnić obr. 4 kilka sek. Założyć motylek, dodać resztę składników, gotować temp.100st.C obr.1 z motylkiem,czas 6min. Podawać z kleksem bitej śmietany, posypać kakao lub wiórkami czekolady. To moja ulubiona wersja czekolady na gorąco,doszłam metodą prób i błędów do złotego środka Jest gęsta,ale nie za gęsta, korzenna,ale nia za bardzo,ostra,ale z umiarem. Po prostu jest sezon na gorącą czekoladę, polecam moją Jest gęsta,ale nie za gęsta, korzenna,ale nia za bardzo,ostra,ale z umiarem. Po prostu jest sezon na gorącą czekoladę, polecam moją 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Grzegodar: Poprawiłam już po latach co prawda 😁
 po latach co prawda 😁
            
Przepis wymaga udoskonalenia. Po wykonaniu w czekoladzie są grudy mleka. W smaku dość dobra, jednak w przepisie nie jest jasno napisane "1łyżka mąki pszennej chili cynamon gałka muszkatołowa spora" czego ma być łyżka a czego szczypta.
czekolada pyszna, dziękuję za przepis