3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Przepis na ciasto kruche


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Przepis na ciasto kruche

  • 120 g masła
  • 50 g cukru
  • 1 jajko
  • 3łyżki oleju
  • 250 g mąki
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • szcz. soli
  • 6
  • 7
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Składniki włożyć do naczynia, wyrabiać 20sek., obr.6. Porcja na spód blachy, na wierzch trzeba zrobić jeszcze raz. Proponuję zrobić ciastka z nadzieniem jabłkowym. Na okrągły spód(posmarować brzegi mlekiem) wyłożyć starte jabłka z cynamonem i cukrem,Przykryć drugim krążkiem uformowanym na kształt jabłuszka, zrobić listki i ogonki,dziurki na odparowanie soku i piec w temp. 180st.C ok. 20 min. z termoobiegiem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • spróbowałam, posmakowałam,

    Zgłoszony przez barbara@ na listopada 3, 2015 at 21:46.

    spróbowałam, posmakowałam, dodalam do swojej kolekcji :-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To mój ulubiony przepis na

    Zgłoszony przez doriz na sierpnia 18, 2013 at 20:25.

    To mój ulubiony przepis na kruche ciasto. Jedna porcja wystarcza na spód szarlotki, tarty,sernika, makowca.  Cieszę się,że się udało : :bigsmile:

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzieki za fajny przepis

    Zgłoszony przez jolcia1962lodz na sierpnia 18, 2013 at 08:03.

    dzieki za fajny przepis wypróbowany

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglada ladnie dodaje do

    Zgłoszony przez maksiu na sierpnia 13, 2011 at 15:10.

    Wyglada ladnie dodaje do ulubionych ,pozdrawiam:)

    MAKSIU

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze