Tu jesteś:
4
Składniki
360 g
Kruchy spód
- 360 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 150-180 g cukru pudru
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 450 g mąki pszennej
- 1.5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypty soli
Nadzienie jabłkowe
- 1500 gramów jabłek, pokrojonych na cwiartki
- 90 gramów cukru trzcinowego, nierafinowego
- 3 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 45-60 g masła
- 6 łyżeczek mąki ziemniaczanej
-
6
1h 35min
Czas całkowity 1h 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć masło, dodać cukier puder, cukier waniliowy,mąke, proszek do pieczenia, sól. Wymieszać 10-15 s/obr.5. Ciasto przełozyc do wcześniej przygotowanej formy i wylepic nim dno.
2.Piec 18 min (170 stopni) - 1.Do naczynia miksującego włożyc jabłka, dodać cukier i cynamon, rozdrbnić 3-4 s/obr.4
2.Dodać masło , dusić bez założonej miarki 6min/120stopni//
3.Dodać mąke ziemniaczana, wymieszać 10s//obr.2.
4. Jabłka przełożyć na podpieczony spód, na wierzchu ulożyć druga połowe ciasta.
5.Piec 30-35 min 180 stopni
Kruchy spód
Nadzienie jabłkowe
10
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzA jajka?
A jajka?