3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placek z Jabłkami


Wydrukuj:
4

Składniki

360 g

Kruchy spód

  • 360 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 150-180 g cukru pudru
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • 450 g mąki pszennej
  • 1.5 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1 szczypty soli

Nadzienie jabłkowe

  • 1500 gramów jabłek, pokrojonych na cwiartki
  • 90 gramów cukru trzcinowego, nierafinowego
  • 3 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 45-60 g masła
  • 6 łyżeczek mąki ziemniaczanej
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    Kruchy spód
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć masło, dodać cukier puder, cukier waniliowy,mąke, proszek do pieczenia, sól. Wymieszać 10-15 s/obr.5. Ciasto przełozyc do wcześniej przygotowanej formy i wylepic nim dno.
    2.Piec 18 min (170 stopni)
  2. Nadzienie jabłkowe
  3. 1.Do naczynia miksującego włożyc jabłka, dodać cukier i cynamon, rozdrbnić 3-4 s/obr.4
    2.Dodać masło , dusić bez założonej miarki 6min/120stopni/Counter-clockwise operation/Gentle stir setting
    3.Dodać mąke ziemniaczana, wymieszać 10s/Counter-clockwise operation/obr.2.
    4. Jabłka przełożyć na podpieczony spód, na wierzchu ulożyć druga połowe ciasta.
    5.Piec 30-35 min 180 stopni
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz