Tu jesteś:
4
Składniki
- 40 g drożdży
- 100 g mleka
- 2 łyżeczki cukru
- 400 g mąki pszennej
- 100 g miodu
- 2 płaskich łyżek naparu kawy
- 2 jajka
- 62 g masła, 1/4 kostki
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
-
6
30min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
pierniki wychodzą bardzo drożdżowe i miękkie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDopiero co skończyłam
Dopiero co skończyłam pierniczki i postanowaiłam podzilić się spostrzeżeniami.
Zdecydowanie za mało mąki jest w przepisie, ciasto wyszło bardzo rzadkie, sporo musialam podsypywać maką i dogniatać ręcznie na stolnicy.
Pierniczki wyszły fajne, pulchne, ale przyprawy do piernika należy użyć więcej, cukru też, bo wychodzą mało słodkie.
pozdrawiam.
Ciekawy, do wypròbowania:)
Ciekawy, do wypròbowania
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni