3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pierniki drożdżowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 40 g drożdży
  • 100 g mleka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 100 g miodu
  • 2 płaskich łyżek naparu kawy
  • 2 jajka
  • 62 g masła, 1/4 kostki
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. z drożdży, mleka i cukru zrobić rozczyn 1min.30sek./37st./obr.2

    2. dodać resztę składników i wyrobić ciasto 2 min./Closed lid/Dough mode

    3. rozwałkowywać i wycinać dowolne kształty

    4. piec 12-15 min w temp. 170 st bądź chwilę dłużej jeśli wolimy bardzije przyrumienione

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

pierniki wychodzą bardzo drożdżowe i miękkie


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dopiero co skończyłam

    Zgłoszony przez Edyta1979 na października 8, 2015 at 12:54.

    Dopiero co skończyłam pierniczki i postanowaiłam podzilić się spostrzeżeniami.

    Zdecydowanie za mało mąki jest w przepisie, ciasto wyszło bardzo rzadkie, sporo musialam podsypywać maką i dogniatać ręcznie na stolnicy.

    Pierniczki wyszły fajne, pulchne, ale przyprawy do piernika należy użyć więcej, cukru też, bo wychodzą mało słodkie.

    pozdrawiam.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Ciekawy, do wypròbowania:)

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 16, 2012 at 22:32.

     Ciekawy, do wypròbowaniatmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze