3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PIERNIKI BEZGLUTENOWE, WEGAŃSKIE


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 50 g wody
  • 15-20 g przyprawy do pierników (bez konserwantów i cukru)
  • 10 g karobu
  • 80 g ksylitolu (cukru brzozowego)
  • 100 g miodu z kasztanów (lub 100 g syropu klonowego)
  • 2 łyżki siemienia lnianego zalane 4 łyżkami gorącej wody i odstawione na ok 30 min
  • 100 g oleju kokosowego
  • 200 g mąki jaglanej
  • 200 g mąki gryczanej
  • opcjonalnie płaska łyżeczka sody lub kamienia winnego
5

Przygotowanie

  1. 1. do naczynia miksującego dać olej kokosowy, założyć miarkę, rozpuścić 2min/temp. 80st/obr.2

    2. dodać resztę składników, wymieszać przy pomocy kopystki 15s/obr.6

    3. gotowe ciasto włożyć do lodówki na pół godziny

    4. na blasze z piekarnika ułożyć papier do pieczenia

    5. wałkować partiami ciasto na grubość ok 0.5cm (lub mniej), wycinać pierniczki ozdobnymi foremkami

    6. blachę z piernikami włożyć do rozgrzanego piekarnika, piec 10min w temp. 180 st, po wyjęciu studzić na kratce

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

przepis na mąkę z kaszy jaglanej podaję w swoich przepisach, link:

 //www.przepisownia.pl/dodatki-przepisy/m%C4%85ka-jaglana/501319


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy