Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                25min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     1 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Pierniczkowe pancakes z jabłkiem (5)
- 70 g mąki pszennej, pełnoziarnistej
 - 1 jabłka, (około 170g)
 - 1 jajko
 - 3 g kakao
 - 3 g przyprawy korzennej, (do piernika)
 - 1 opakowania skyru naturalnego
 - 50 g wody
 - 1 łyżeczki oliwy z oliwek
 - 15 g orzechów macadamia, surowych, połówek
 - 12 g Czekolady gorzkiej, (1 kostka)
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego postaw miseczkę i odważ do niej 15 g orzechów i 12 g czekolady. Miskę odstaw na bok. W międzyczasie posiekaj czekoladę.
 - 70g mąki,
 - 3g przyprawy pierniczkowej,
 - 3g kakao,
 - 1 jajko,
 - 50g skyru,
 - 50g wody
 - 1/2 jabłka pokrojonego na mniejsze kawałki.
 - Załóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego, ustaw obroty 5 na 10 sekund.
 - Ciasto przełóż do innego naczynia, rozgrzej oliwę na patelni i smaż placuszki z 2 stron.
 - Pozostałą część jabłka pokrój w plastry i podpraż na patelni.
 - Gotowe pancakes podawaj z resztą skyru, prażonym jabłkiem. Przystrój orzechami i czekoladą.
 
Do naczynia miksującego dodaj:
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze