3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffiny z jagodami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • Muffiny z jagodami
  • 100 g masła
  • 500 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 3/4 łyżeczki sody
  • 400 g brązowego cukru
  • 2 jajka
  • 250 ml maślanki lub jogurt naturalny
  • 400 g mrożonych jagód
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie sypkie składniki trzeba odmierzyć za pomocą wagi zainstalowanej w termomixerze przed zaczęciem pracy. Wymieszać je razem i zostawić w jednej misce.

    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, sodą i cukrem w osobnej misce. Jajka ubić - obroty 4 (ok 1min). Dodać rozpuszczone masło i razem wymieszać - obroty 1 (15sec) i  dodać maślankę lub jogurt naturalny i znów wymieszać- obroty 1 ok 1min. Płynne składniki połączyć z sypkimi i wymieszać - obroty 3 (ok 1min 30 sec) Dodać mrożone jagody i wymieszać za pomocą plastikowej szpatułki. Wypełnić masą foremki do 2/3 wysokości. Piec 30 minut.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz