Składniki
- Muffiny z jagodami
- 100 g masła
- 500 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 łyżeczki soli
- 3/4 łyżeczki sody
- 400 gbrązowego cukru
- 2 jajka
- 250 ml maślanki lub jogurt naturalny
- 400 gmrożonych jagód
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wszystkie sypkie składniki trzeba odmierzyć za pomocą wagi zainstalowanej w termomixerze przed zaczęciem pracy. Wymieszać je razem i zostawić w jednej misce.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, sodą i cukrem w osobnej misce. Jajka ubić - obroty 4 (ok 1min). Dodać rozpuszczone masło i razem wymieszać - obroty 1 (15sec) i dodać maślankę lub jogurt naturalny i znów wymieszać- obroty 1 ok 1min. Płynne składniki połączyć z sypkimi i wymieszać - obroty 3 (ok 1min 30 sec) Dodać mrożone jagody i wymieszać za pomocą plastikowej szpatułki. Wypełnić masą foremki do 2/3 wysokości. Piec 30 minut.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMam je zamiar zrobić , czy
Mam je zamiar zrobić , czy nie za dużo jest cukru ??Ile wychodzi na sztuki ??
Pozdrawiam wszystkich Katarzyna
fajny prosty i szybki przepis
fajny prosty i szybki przepis
ja jednak następnym razem dodam zdecydowanie mniej soli bo jak dla mnie za bardzo wyczuwalna jest
życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !
To prawda te muffinki są na
To prawda te muffinki są na prawdę dobre... świetne do porannej kawy
Polecam wszystkim łakomczuchom!!!
pychotka.....i nie dlatego
pychotka.....i nie dlatego ,że jest to mój przepis.....jak upieczesz to sie sam przekonasz....
pozdrawiam - Wiesia5