3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffin / babeczki truskawka z mlekiem sojowym


Wydrukuj:
4

Składniki

15 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto

  • 250 gramów truskawek
  • 250 gramów mąki
  • 130 gramów cukru trzcinowego, lub zwykłego
  • 0,25 litry mleka sojowego, (ja daję waniliowe)
  • 2 jajka kurze
  • 1 szczypty soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 gramów oleju z oliwek
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Nagrzać piekarnik do 180°.

    Do Blokada naczynia miksującego wlozyc wszystkie skladniki opròcz truskawek: 20sek / obr 5, wyjac.  Nałożyć ciasto do foremek, wcisknąć do każdej babeczki po kilka truskawek.

    Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / ok. 20 min. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Idealne dla alergików mlecznych! Zamiast mleka sojowego można oczywiście dać zwykłe, a zamiast truskawek inne owoce sezonowe lub wcześniej rozmrożone.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy