Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Mirindowe muffinki
- 400 g mąki
- 200 g cukier
- 185-190 g olej
- 225 g Mirinda
- 1 torebki cukier waniliowy
- 8 g proszek do pieczenia, (1 łyżeczka)
-
6
43min
Czas całkowity 23minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie skladniki umieszczamy w
"Blokada naczynia miksującego" 40 sek/ obr 4 , skladniki przyklejone ze sciane zbieramy do srodka i ponownie
30 sek/obr4, mase umieszczamy w foremkach, pieczemy
20 min w 175-180°C
Na koniec posypujemy np pudrem albo nakladamy krem
SMACZNEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz