 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                30min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                30min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     16 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 5
opublikowany: 23/07/17
                            
                zmieniono dnia: 23/07/17
                    Składniki
ciastka z jabłkiem w cieście fr.
- 600 g jablek, bez gniazd
- 40 g maka ziemniaczana
- 15 g soku zcytryny
- 70 g dżem morelowy, lub inny
- 1 jajko
2 blaty ciasta francuskiego
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ustawic piekarnik na 220°
 Wszystkie skladniki (pokrojone w 4 jablka, maka, sok c., dzem) wkladamy do "Blokada naczynia miksującego"  ustawiamy 4 sek/ obr. 4,5 "Blokada naczynia miksującego"  ustawiamy 4 sek/ obr. 4,5
 ciasto francuskie wykladamy na blat dzielimy na 8 rownych czesci kazda czesc nacinany w gornej lub dolnej czesci - 4
 naciecia, tam gdzie nie ma naciecia wykladamy farsz, przykrywamy ta czescia z nacieciemi, widelcem sklejamy brzego, smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika na 20-25 min.
 SMACZNEGO
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Przepis super. Dzisiaj robię kolejny raz. Wszystkim bardzo smakuje. Polecam !!!
Bardzo pyszne i szybkie ciasteczka