Składniki
16 porcja/porcje/porcji
masa
- 500 g białego sera
- 1 cukier waniliowy
- 40 g śmietany
- 1 żółtko
- 250 g malin
ciasto
- 40 g drożdży
- 110 g cukru
- 250 g mleka
- 500 g mąki
- 50 g masła
- 2 żółtka
- 2 szczypty soli
Przygotowanie
Do naczynia miksującego dodaj drożdże, mleko i 30 g cukru, podgrzej 2min30s/37st/obr2.
Dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj 1min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto" .
Ciasto przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia do momentu podwojenia objętości (ok. 1h).
Umyj i wysusz naczynie miksujące.
Do suchego naczynia miksującego włóż wszystkie składniki wg podanej kolejności oprócz malin i wymieszaj 15s/obr4.
Przygotowanie ciasta:
Przygotowanie masy:
Wykonanie:
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Maliny można zastąpić innymi sezonowymi owocami (truskawki, porzeczki, jabłka itp).
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJaka śmietana do sera ?
Jaka śmietana do sera ?
Pyyycha.Zrobilam i prawie całe zjedzone od razu
Pyyycha.Zrobilam i prawie całe zjedzone od razu
no i zapalowane na niedziele do kawki
no i zapalowane na niedziele do kawki
Dziękuję. Następnym razem
Dziękuję. Następnym razem rónież polukruję
Pozdrawiam
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Przepis bardzo fajny. Ja
Przepis bardzo fajny. Ja polalałam ciepłe ciasto lukrem i było pyszne