3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

letnie ciasto z czerwoną porzeczką


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • 2 szczypty soli
  • 2 łyżeczki zimnej wody
  • 4 żółtka
  • 150 gramów masła
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • 100 gramów cukru
  • 250 gramów mąki pszennej

na pianę

  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 500 gramów czerwonej porzeczki
  • 4 białka
  • 200 gramów cukru pudru
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wkładamy : mąkę, masło, cukier, żółtka, cukier waniliowy,2 szczypty soli, 2 łyżeczki zimnej wody.

    Wyrabiamy 50s/poz interwał Blokada naczynia miksującegoCiasto

    Ciasto wyjmujemy z naczynia miksującego zwijamy w folię  i na 30 min dajemy do lodówki.

    W tym czasie myjemy obieramy i suszymu porzeczki. 

    Wylepiamy dno i boki do wysokości 3 cm dużej tortownicy o średnicy 28 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika . Piec 10 min w temp. 180C.

    Do suchego naczynia miksującego wsypujemy cukier i mielimy na cukier puder 30s/ obr 10. Cukier puder przesypujemy do innego naczynia.

     

    W suchym naczyniu miksującym umieszczamy motylek , dajemy białka i ubijamy 4 min /obr 4. Po 1,5 min wsypujemy po łyżce cukier puder. Wyjmujemy motylek i dodajemy czerwoną porzeczkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną  i mieszamy 30 sek/  Obroty wsteczneobr2.

    Masę umieszczamy na podpieczonym spodzie. Pieczemy 30 min w temp.180 C

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto jest idealne na upały


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Napewno jest pyszne to ciacho

    Zgłoszony przez Leonek2013 na lipca 3, 2017 at 16:07.

    Napewno jest pyszne to ciacho Crazy

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • -Robiam na TM5 z samych czerwonych porzeczek jak...

    Zgłoszony przez 810423IS na lipca 2, 2017 at 23:19.

    -Robiłam na TM5 z samych czerwonych porzeczek, jak zjedzą pomieszam porzeczki z malinami albo jakieś inne owoce wrzucę. Dałam tylko 60 g cukru pudru do piany, a do ciasta 40 g miodu migdałowego. Wyszło pysznie kwaskowe. Mniam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wedlug tych proporcji wyszlo

    Zgłoszony przez Agata Michaud na lipca 6, 2016 at 20:07.

    wedlug tych proporcji wyszlo mi zatłuste. Nastepnym razem zdecydowanie zmniejsze ilosc masła klarowanego, które być może zawierara wiecej tluszczu niz zwykle maslo.

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto świetne, na lato

    Zgłoszony przez edytka_33 na sierpnia 11, 2015 at 07:49.

    Ciasto świetne, na lato idealne, na pewno upiekę tmrc_emoticons.) jeszcze nie raz. Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis Uwielbiam

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 11, 2014 at 18:46.

    Super przepis tmrc_emoticons.) Uwielbiam czerwone porzeczki i chętnie go wypróbuję. Pozdrawiam

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Następny przepis na ciasto

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 11, 2014 at 11:48.

    Następny przepis na ciasto letnie do wypróbowania Party Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dorotko to ciasto wygląda

    Zgłoszony przez aldicym na sierpnia 10, 2014 at 22:33.

    Dorotko to ciasto wygląda bardzo smakowicie na pewno przetestuję  Cooking 6

    Aldona

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze