Składniki
20 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto
- 5 jajek
- 50 g orzechów włoskich
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kawy mielonej
- 125 g mąki
- 150 g cukru
Masa
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 5 łyżek wody
- 50 g spirytusu
- 2 masła
- 200 g cukru
- 5 jajek
Poncz do nasączenia ciasta
- 50 g spirytusu
- 100 g wody
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
-
6
42h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
4. W naczyniu miksującym umieścić jajka i cukier, ubijać 6-7min./ 60 stopni C/obr.4. Powstały krem przełożyć do innego naczynia i ostudzić.
5. Utrzeć dwa masła k. 1min/obr.4, po tym czasie powoli dodawać wystudzoną masę jajeczną, na końcu dodać kawę, wodę i spirytus.
6. Biszkopt nasączyć ponczem i przełożyć powstałą masą. Udekorować orzechami i malinami. STO LAT
1. Do naczynia miksującego wsypać orzechy i zmielić 5s/obr4, przełożyć do innego naczynia
2. W naczyniu umieścić białka i ubijać ok. 5min/ obr.4, następnie dodać żółtka i cukier i wymieszać 30s./obr.4
3. Dodać resztą składników (na ciasto) i wymieszać 30s./obr
"Mieszanie" , w razie potrzeby pomóc sobie kopystką. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec ok. 40min. w 170C. Biszkopt ostudzić i przekroić na trzy części.
Masa
Ciasto:
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzprosz powiedzie czy przy robieniu masy zakadamy...
proszę powiedzieć czy przy robieniu masy zakładamy motylek czy nie???
Witam. Jakie wymiary
Witam. Jakie wymiary tortownicy?
Witam, czas pieczenia to
Witam, czas pieczenia to 40min, w opis wdarł się błąd