3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

JAGODZIANKI


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 240 g JAGÓD LEŚNYCH
  • 2 szczypty soli
  • 2 jaja kurze
  • 20 g masła
  • 50 g cukru, TRZCINOWEGO
  • 1/4 litra mleka, OK. 240 ML.
  • 50 g drożdży świeżych
  • 500 g mąki tortowej
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Ciasto:

    Ciepłe mleko, drożdże, cukier, masło, sól umieśc w naczyniu miksującym delikatnie wymieszaj kopystką, dodaj mąkę, jajka, wyrabiaj 5 min. poz. Dough mode 

    Wyciągnij z naczynia, umieść w misce i odstaw do wyrośnięcia,aż ciasto podwoi swoją objętość.

    Nadzienie

    w misce delikatnie wymieszaj wszystkie składniki;

    Odrywaj po kawałku formuj placuszki na które nakładaj po kopiastej łyżce jagodowego farszu, sklej brzegi i formuj bułeczki.Gdy wyrosną posmaruj roztrzepanym jajkiem z odrobina mleka.piecz ok. 15 min. W rozgrzanym piekarniku temp. 180-200 st.C

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Dłonie posmaruj olejem lub wodą, gdyby ciasto kleiło się za bardzo,


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne ciasto-ja tez dodalam 100g cukru i ciut...

    Zgłoszony przez Ewawis na sierpnia 1, 2017 at 15:46.

    Pyszne ciasto-ja tez dodalam 100g cukru i ciut wiecej maslatmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja jutro też spróbuje ten przepis dam znac:)

    Zgłoszony przez Ewawis na lipca 26, 2017 at 23:38.

    ja jutro też spróbuje ten przepis dam znactmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super jagodzianki nie zdążyły...

    Zgłoszony przez Sylmoss na lipca 20, 2017 at 23:11.

    Przepis super jagodzianki nie zdążyły wystygnąć a już znikły choć następnym razem dodam więcej cukru bo jagody były kwaśne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre jagodzianki,

    Zgłoszony przez grania na września 17, 2016 at 20:08.

    Bardzo dobre jagodzianki, pięknie wyrosły i są pyszne! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sprawdzone,  rodzinie

    Zgłoszony przez Hubabuba na lipca 17, 2016 at 12:21.

    Sprawdzone,  rodzinie smakowały. A to najważniejsze

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, buleczki

    Zgłoszony przez Enklawy na lipca 5, 2015 at 18:25.

    Przepis super, buleczki wyszly wysmienite tmrc_emoticons.) mala modyfikacja z mojej strony poniewaz jagody były cierpkie, cukru dodalam ok 100g ale rowniez wiecej masla ok. 40g.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, ale ciasto ma

    Zgłoszony przez ms.margo na lipca 2, 2015 at 23:32.

    Zrobiłam, ale ciasto ma troszeczkę za mało cukru - 80 dag będzie w sam raz.Wyszły wspaniałe

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak tylko dorwe  borowki

    Zgłoszony przez Gadżeciara na lipca 16, 2014 at 20:06.

    Jak tylko dorwe  borowki amerykańskie to zaraz wyprobuje ten przepis tmrc_emoticons.;)

    Mam na imię MONIKA! Witam wszystkich!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kolejne jagodzianki do

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 8, 2014 at 11:22.

    Kolejne jagodzianki do kolekcji . tmrc_emoticons.D dołożone do wypróbowania

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze