3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłkowa tarta


Wydrukuj:
4

Składniki

-------------------------------------

  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej, masa
  • 1 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • 1 miarka TM wody
  • 1 szczypty soli
  • 5+5 jabłek
  • 5 łyżek wody
  • 100 g masła
  • 220 g mąki pszennej
  • cynamon
  • cukier wanilinowy
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Jeżeli chcesz, aby tarta była pokryta również warstwą wierzchnią, użyj składników podwójnie.

     

     

    Sposób wykonania:

     

    Najpierw włóż wszystkie składniki na ciasto do Thermomixa na 30s/obr.4-5. Gotowe ciasto przechowuj w lodówce przez 30min. Nagrzej piekarnik do 200°C. Przygotuj formę na tartę, wyłóż nim dno i ścianki formy, ponakłuwaj spód widelcem. Piecz ciasto około 15min.

     

    Do naczynia miksującego wsyp mąkę ziemniaczaną i wlej wodę, miksuj przez 10min w temperaturze 100°C, obr.8. Następnie do masy włóż 5 jabłek, wsyp cynamon, cukier wanilinowy (do smaku). Pięć jabłek pokrój w kosteczkę.

     

    Ciasto wyjąć z piekarnika. Wsyp jabłka pokrojone w kostkę na lekko wypieczone ciasto w formie. Zalej jabłka masą. Pokryj wierzch ciastem. Piecz 45min w 200°C.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • 220 g mąki pszennej100 g

    Zgłoszony przez szymis2001 na września 29, 2013 at 10:57.

    220 g mąki pszennej100 g masła5 łyżek wody1 szczypty soli3 łyżeczki cukru pudru1 łyżeczki cukru wanilinowego

    TO SĄ SKŁADNIKI NA CIASTO.

    RESZTA NA MASĘ!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze