3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

drożdżówki z serem


Wydrukuj:
4

Składniki

8 osoba/osoby

masa serowa

  • 500 g sera białego
  • 2 żółtka
  • 1 cukier waniliowy
  • 6 łyżek cukru

ciasto

  • 70 g drożdży
  • 120 g cukru
  • 3 MT mleka
  • 600 g mąki
  • 1 jajo
  • 1 żółtko
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 roztrzepane jajo do posmarowania drożdżówek
5

Przygotowanie

    drożdżówki
  1. * Ciasto rozwałkować, posmarować masą serową, zwinąć jak struclę i pokroić na kilkucentymetrowe drożdżówki.

    * Pozostawić do wyrośnięcia na ok 20 min.

    * Po tym czasie posmarować drożdżówki roztrzepanym jajkiem i piec ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

  2. masa serowa
  3. * do naczynia włożyć pokruszony ser i pozostałe składniki - wymieszać przez ok. 30 sek, obr. poz. 4 (do uzyskania jednolitej masy).

  4. ciasto
  5. * Drożdże, cukier i mleko wymieszać - czas 40 sek. temp. Varoma, obr. poz. 2.

    * Następnie dodać jajo i żółtko, mąkę, olej i sól - wyrabiać przez 3 minuty, obr. poz. Dough mode.

    * Ciasto podzielić na dwie części albo i więcej kawałków - w zależności jak duże drożdżówki chcemy - my preferujemy małe tmrc_emoticons.) można odcisnąć miarką MT

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

z białek, które pozostają najlepiej zrobić bezy tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotka, często robię te bułeczki córce...

    Zgłoszony przez KOna na października 28, 2016 at 23:22.

    Pychotka, często robię te bułeczki córce do szkoły, są rewelacyjne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze