Składniki
8 osoba/osoby
masa serowa
- 500 g sera białego
- 2 żółtka
- 1 cukier waniliowy
- 6 łyżek cukru
ciasto
- 70 g drożdży
- 120 g cukru
- 3 MT mleka
- 600 g mąki
- 1 jajo
- 1 żółtko
- 5 łyżek oleju
- 1 łyżeczki soli
- 1 roztrzepane jajo do posmarowania drożdżówek
-
6
1h 25min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
* Ciasto rozwałkować, posmarować masą serową, zwinąć jak struclę i pokroić na kilkucentymetrowe drożdżówki.
* Pozostawić do wyrośnięcia na ok 20 min.
* Po tym czasie posmarować drożdżówki roztrzepanym jajkiem i piec ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
* do naczynia włożyć pokruszony ser i pozostałe składniki - wymieszać przez ok. 30 sek, obr. poz. 4 (do uzyskania jednolitej masy).
* Drożdże, cukier i mleko wymieszać - czas 40 sek. temp. Varoma, obr. poz. 2.
* Następnie dodać jajo i żółtko, mąkę, olej i sól - wyrabiać przez 3 minuty, obr. poz.
"Ciasto" .
* Ciasto podzielić na dwie części albo i więcej kawałków - w zależności jak duże drożdżówki chcemy - my preferujemy małe
można odcisnąć miarką MT
drożdżówki
masa serowa
ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
z białek, które pozostają najlepiej zrobić bezy
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPychotka, często robię te bułeczki córce...
Pychotka, często robię te bułeczki córce do szkoły, są rewelacyjne